jos sitä jälleen kerran yrittäisi aloittaa blogin kirjoituksen :P Varmaan pääasiassa kirjoittelen agilitytreeneistä, kätevästi saa samalla kirjattua ylös että mitä on tehty ja miten on mennyt :)

 Tänään viikko alkoi taas reippaasti agitreeneillä, mukana Urho ja Oona. Oona on neljä vuotta sitten käynyt alkeiskurssin ja Urho silloin puolivuotiaana hieman kokeillut joitakin esteitä, nyt on takana neljät treenit..

 Tällä kertaa otettiin uutena esteenä rengas, erillään radasta mutta muutaman esteen vieressä että sai myös kokeiltua sinne ohjausta. Oonalle rengas oli helppo, sen verran on kokoa neidillä että ei oikein mahdu menemään estettä muuten kuin oikein :) Urhokin oppi nopeasti mistä kohdasta pitää mennä, sivuttain ohjattuna pääsi kerran menemään väärin mutta uudelleen mennessä tajusti että vaikkei esteelle mennä kohtisuoraan niin silti pitää sieltä etsiä se rengas. Renkaan yhteydessä oli kolmen esteen suora ja siinä harjoiteltiin eteenpäin menoa, Oonalle helpompaa kuin Urholle, Urho menee ennemmin niin päin että jättää sen odottamaan ja itse käveltyä valmiiksi toiseen päähän.

Radalla meillä oli puomi, putki, pöytä ja liuta esteitä. Esteet oli niin että niitä sai mentyä moneen suuntaan. Urho koki ahaa elämyksen käskylle "kierrä" ja radan eri osat meni hienosti kun Urhon sai ohjattua oikealle puolelle estettä. Aika vaikeitakin kohtia tehtiin, eli ei menty niinkuin olisi loogisinta vaan ns kierrettiin väärälle puolelle..  Oonan ohjaus sujui tänään hyvin kun mamma vihdoin tajusti että sille pitää seuraava este kertoa jo edellisen päällä, aikaisemmin on mamma ollut vähän hidas.. Puomilla harjoiteltiin rauhallisuutta (joka ei kyllä ihan aina onnistunut) ja pöytä oli Oonan mielestä kovin hauska :) tosin se menee sille sellaisella vaihdilla että pitäis saada pöytä pultattua lattiaan kiinni ettei mene nurin koko hökötys, eli siihenkin pitää treenata rauhallisuutta..

Erillisenä esteenä oli myös kepit, Urho on mennyt niitä vain muutaman kerran mutta idea alkaa muodostua. Oona meni tänään ekan kerran ne ilman käsiapuja, mamma oli aika ylpeä :) äkkiä se ne kyllä oppi, silloin neljä vuotta sitten se meni ne käsi+käsky apujen kanssa ja nyt neljällä treenikerralla on otettu niitä kahdesti.  Ja vaikka on aina ollut pystykepit :)

Kaiken kaikkiaan oli hyvät teenit :)